Beste Christelijke Datingsites en Apps

Nog niet zo lang geleden moest je zorgen dat je op tijd aan de man of vrouw kwam. Anders miste je de boot en liep je het risico de rest van je leven alleen te blijven. Mede dankzij het Internet is tegenwoordig de poel waar we uit kunnen vissen een stuk groter. Het Internet biedt de fantastische mogelijkheid om gericht je partner te zoeken op jouw wensen en eisen. Dat vermindert het het risico dat je je tijd (en hart) gaat verspillen aan iemand met wie je eigenlijk geen toekomst hebt.

Christenen en internetdaten

Generaliserend gesproken staan christenen vaak wat minder open voor Internet-dating dan niet-christenen. Ze hopen en verwachten eerder hun wederhelft tegen te komen in het leven van alledag. Maar de maatschappij is veranderd, en dat is niet aan de christelijke wereld voorbij gegaan. Het feit blijft: Internetdaten verhoogt de kans om de juiste partner voor jou te vinden flink. Maar hoe kun je het beste Internetdaten en waar moet je op letten als gelovige single? We zetten aantal datingsites voor je op een rij en beoordeelden ze op hun Christen-vriendelijkheid. 

De vier beste christelijke datingsites

1. Op zoek naar jou

Op zoek naar jou is een mooi verzorgde en heel overzichtelijk opgezette website, speciaal voor christelijke contacten. De website is niet alleen bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar een partner, maar ook geschikt voor het vinden van leuke vriendschappen. De website biedt een chatservice en speciale dating-apps voor je smart- of Iphone.

Je kunt gratis lid worden van Op zoek naar jou en voor extra services word je Full Member vanaf maar €6.58 per maand (bij lidmaatschap op jaarbasis.). Ook kun je ervoor kiezen om voor een vriendelijk bedrag kwartaal- of maandlid te worden. Deze nette datingsite heeft ongeveer 4000 actieve en werkt met gecontroleerde profielen.

2. Relatieplanet

Het grote, bekende Relatieplanet.nl is toegankelijk van opzet, met de mogelijkheid om snel aantrekkelijke profielen van vrijgezellen, met duidelijke foto’s te bekijken. Relatieplanet is voor iedereen, dus ook als christen kun je hier gericht op zoek gaan naar de juiste match. Gratis lid worden kan, maar als je contacten wilt leggen moet je betaald lid worden. Ook voor internationale contacten (zoals in Belgie) kun je terecht bij Relatieplanet.nl

3. Match4me

Match4me.nl is een serieuze datingsite speciaal voor hoger opgeleiden. Dus voor de duidelijkheid: je vindt hier alleen mensen die Hbo of universiteit doen of hebben gedaan. Match4me is niet uitsluitend voor christenen, maar je kunt hier natuurlijk wel op selecteren. Wat betreft het maken van en zoeken op profielen lijkt Match4me erg op sites als Relatieplanet of Lexa.

Er een Match4me app te downloaden voor je mobiel. Je kunt je gratis inschrijven, maar om (onder andere) persoonlijke berichten te kunnen sturen heb je een volledig lidmaatschap nodig, vanaf maar €9,95 per maand.

4. Lexa.nl

Lexa is Nederlands grootste datingsite, dat betekent ook: de meeste keus aan potentiële partners. Het bijzondere aan Lexa is dat Lexa méér is dan alleen een datingsite. Lexa organiseert namelijk ook real life bijeenkomsten rondom dating, zoals ontmoetingsbijeenkomsten en coachingsessies voor happy singles die serieus op zoek zijn.

Je kunt je bij Lexa gratis inschrijven om kennis te maken met de site. Als dat bevalt en je wilt serieus gebruik maken van Lexa, dan kun je voor een redelijk bedrag terecht als betalend lid.

De beste christelijke dating apps

1. Ohallo

Ohallo is de christelijke en serieuze versie van Tinder. Je werkt met je profiel in plaats van alleen een foto en kunt andere profielen liken. Als de ander jouw profiel ook leuk vindt, heb je een match en kun je elkaar berichten gaan sturen, die misschien wel tot een romantisch afspraakje leiden.

Je kunt Ohallo gratis downloaden, maar voor vanaf €4,95 per week heb je Ohallo Plus waarmee je met 50 christelijke singles in tien uur kan praten. Je kunt er een onbeperkt aantal berichten mee sturen en je profiel wordt tot 80% vaker getoond. Ook heb je geen afleidende reclames in je Ohallo Plus app. Je kunt de Ohallo Plus app zonder risico een kans geven, want hij komt vanzelf te vervallen als het betaald lidmaatschap is afgelopen en dat kan dus al vanaf een week.

2. Crosspaths

Crosspaths heeft een net zo mooie naam als missie. Met de chrosspathsapp kun je contact leggen met andere christenen, waar ter wereld je ook maar bent. Crosspaths is immers een internationale datingapp. Hij werkt volgens dezelfde principes als Tinder en je kunt ermee werken via je Facebook account. In andere landen is de spoeling waarschijnlijk wat dichter dan in Nederland. De Chrosspaths app is dan ook vooral geschikt voor als je in het buitenland woont of op het punt staat om te emigreren.

3. SamenChristen

SamenChristen.nl is een prachtige datingwebsite speciaal voor christenen, met een duidelijke missie: het samenbrengen van singles voor vriendschap en liefde. Wanneer je je inschrijft beantwoord je vragen over jezelf, en vervolgens stelt de website jou de singles voor die het beste bij je passen.

Serieus deelnemen is laagdrempelig: Je mag de website gratis twee weken uitproberen. Bevalt dat, dan ben je lid voor vanaf maar vijf euro per maand. Het lidmaatschap stopt vanzelf, tenzij je het verlengt. Iedere Nederlands sprekende christen kan terecht binnen het hele Nederlandse taalgebied, inclusief Vlaanderen, de Nederlandse Antillen en Suriname.

Naast een match met algoritmes biedt SamenChristen.nl ook een app (nog niet voor iOS) en geeft hij tips voor hoe je veilig moet daten en hoe je jezelf kunt beschermen tegen oplichters.

4. Funky fish

De naam zegt het al: Funky Fish is hip, bruisend, veelzijdig en een tikkeltje artistiek. Het is een uitgebreide datingsite met een oecumenische levensfilosofie. Als je in Jezus gelooft, of je nou katholiek bent, evangelish, gereformeerd of zelfs als je helemaal geen kerk hebt; voor iedere single christen is er plaats op Funky Fish. 

Aanmelden is in eerste instantie gratis en je kunt dan zelfs al een bericht per dag naar andere leden sturen. Als je lid wordt voor het luttele bedrag van €9,95 per maand of zelfs maar €29,50 per jaar (dat is nog geen kopje koffie per maand!) dan heb je toegang tot heel veel mogelijkheden, van chatten tot onbeperkt berichten versturen, van inzien tot foto albums tot het organiseren van evenementen en nog veel meer. Ook kun je lid worden van interessegroepen op Funky Fish. Een soort Facebook, maar dan met een ideaal én de Bijbel in de hand.

Tot slot: nog wat datingtips

Heb je een leuk online contact gevonden met een aantrekkelijke man of vrouw? Dan volgen hier nog wat tips om jou verder te helpen bij het vinden van de ware Jacob(a).

Maak een goed en aantrekkelijk profiel

Een goede, mooie foto waar je duidelijk zichtbaar op staat (dus niet in de verte of met zonnebril) is belangrijk. Zorg ook dat de foto recent genoeg is. Schrijf een uitnodigende tekst die de interesse prikkelt en iets vertelt over wie je bent. Heb je veel gevoel voor humor, dan mag het (en zal het) een grappige tekst zijn.

Wacht niet te lang

De eerste is: wacht niet te lang. Met afspreken! Als je elkaar online hebt leren kennen en het klikt, kun je het beste snel iets regelen om de ander in het echt te ontmoeten. Anders loop je het risico dat je elkaar maandenlang aan het lijntje houdt en verliefd wordt op je eigen fantasie… Die bij de uiteindelijke ontmoeting in duigen valt. Alleen als je elkaar in het echt ziet en spreekt, kun je weten of het ook echt klikt.

Ga eerst iets drinken

Ga niet meteen uit eten of een hele dag met elkaar naar een pretpark. Ten eerste is het zonde van het geld. Als het niet klikt ben je toch veel geld kwijt aan een uitje met iemand die voor jou, om het onvriendelijk te zeggen, niet de moeite waard is. Vervelender is nog dat je in zo’n situatie niet zomaar weg kan. Als je het echt niet naar je zin hebt, sta je na een drankje aan de bar makkelijker op dan als er nog een driegangenmenu in de pijplijn zit.

Benadruk je goede punten, maar overdrijf niet

Natuurlijk doe je er bij je eerste date (en de tweede, en de derde…) je best om er verzorgd uit te zien. Maar overdrijf niet. Als je in het dagelijks leven in een makkelijk t-shirt en een spijkerbroek rondloopt, wil je misschien niet in pak verschijnen op je date. Dames, als je je niet dagelijks in de make-up steekt, overdrijf dan niet met make-up. Je wilt dat de ander jou leuk vindt zoals je bent, op een manier die je vol kunt houden en die geen valse verwachtingen wekt.

Dit geldt ook voor de inhoud. Natuurlijk is het goed om je van je beste kant te laten zien en positieve dingen over jezelf te vertellen. Maar een gezonde dosis eerlijkheid voorkomt teleurstellingen en misverstanden in de toekomst.

Wees eerlijk naar jezelf

Wees ook eerlijk naar jezelf en verkijk je niet op iemands mooie krullen of lieve lach. Heeft hij of zij een eigenschap die echt een no-go voor je is, zoals alcoholgebruik, kinderen uit een vorige relatie of een ander geloof, neem jezelf daarin dan serieus.

Doe rustig aan

Met iets gaan drinken wil je niet te lang wachten, maar als het eenmaal klikt dan wil je, bij een serieuze relatie, de tijd nemen om elkaar goed te leren kennen. Een paar maanden of zelfs een jaar lang “alleen” vriendschap voor je echt een relatie aangaat of gaat trouwen, past binnen de christelijke levensovertuiging. Je laat jezelf, God en de ander zien dat je echt serieus bent als je bereid bent te wachten en je niet voortijdig laat meeslepen door je lusten. Bespreek ook je verwachtingen rond dit onderwerp met de ander en laat duidelijk weten waar je grens ligt. Want wachten tot het huwelijk is tegenwoordig niet voor iedereen die zichzelf christen noemt nog vanzelfsprekend.

Ontspan

Als je iemand echt heel erg leuk vindt wil je op je best uit de hoek komen. Bij sommige mensen kan dat tot spanningen en zenuwachtigheid leiden. Maar probeer je niet te veel zorgen te maken. Want als God jullie echt voor elkaar bestemd heeft, dan zal je date je niet afwijzen, alleen maar omdat je in het begin wat onzeker of onhandig overkomt. Als het echt klikt zul je je zenuwen waarschijnlijk trouwens snel vergeten, omdat je je veel te goed op je gemak voelt bij hem of haar. Het gaat erom dat jullie het gezellig hebben, samen. Is dat niet het geval, dan is deze persoon niet de partner voor jou en is het tijd om verder te scrollen.

Waar moet je voor oppassen?

Pas altijd op met mensen die geld van je willen, vooral als je ze nog niet kent. Het is ongepast om iemand die je nog niet goed kent om geld te vragen en het is jouw verantwoordelijkheid niet om iemand geld te geven. Ook niet als je in God gelooft. Het is bekend dat oplichters soms online relaties aangaan met mensen die ze veel geld ontfutselen.

​Voorzichtig met onbekenden

Verder moet je het eerste aantal ontmoetingen altijd zorgen dat je samen in een openbare ruimte bent. Niet achteraf op een laat tijdstip in een park, bijvoorbeeld, en niet direct bij iemand thuis (of andersom). Natuurlijk zijn er soms situaties waarin het wel oké voelt om bijvoorbeeld een lift te accepteren van iemand die je nog niet zo lang kent. Vertrouw op zo’n moment ook op je instinct. 

Tot slot

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden in datingland, ook voor christenen. Hopelijk heb je door dit artikel een duidelijker beeld gekregen van welke datingapp en/of website aansluit bij jouw stijl, jouw wensen en jouw budget. We wensen je veel succes en geluk in de liefde en een zegen van God!

Enter your text here…

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BesteDatingVoor.nl
Logo