Elite Dating Ervaringen

In dit artikel gaan we de website (en app) Elitedating behandelen. Zoals de naam al doet vermoeden is dit daten voor een bepaalde groep mensen. De titel van de datingsite verraadt dit namelijk al door elite erin te brengen. In dit artikel behandelen we onder andere de eigenschappen van de website. Voor wie is het daten op deze website bedoeld? Wat zijn de voordelen van de website en welke nadelen kunnen we noemen. Aan het eind van dit artikel heb je daar hopelijk een duidelijk overzicht van, zodat je dan kunt nagaan of de datingsite een beetje bij jou past.

Eigenschappen

  • De datingsite is voorzien van een eigentijdse groene kleur, waardoor de identiteit van de website snel naar voren komt en er een zekere herkenning plaatsvindt.
  • Opvallend is ook dat er veel foto’s op de site staan vermeld. Hier zie je blije koppels gezamenlijk op een foto staan. Daarmee wordt geïmpliceerd dat deze elkaar ontmoet hebben via Elitedating, maar het zijn hoogstens pure marketingfoto’s, maar het werkt goed voor het beeld.
  • Het is tamelijk eenvoudig om je te registeren en dit komt altijd duidelijk naar voren op de eerste pagina. Je hoeft slechts enkele gegevens in te voeren en je bent al aangemeld. Qua gebruiksvriendelijkheid zit het wel goed dus.

Betrouwbaarheid

Als het gaat om de betrouwbaarheid dan is deze gemengd. Veel mensen hebben kritiek op de website, omdat ze niet iemand konden vinden die bij hen past. Ook hebben veel personen kritiek op de specifieke gebruikersfuncties die ongemakkelijk zouden zijn. Daarnaast zijn er ook enkele positieve noten te bespeuren. Mensen die de ware hebben gevonden dankzij de websites. De reacties zijn dus gemengd, maar hoogstwaarschijnlijk komt dit voort uit frustraties, omdat ze niet de ware hebben gevonden. Deze reacties moet je echter wel serieus nemen, maar natuurlijk moet je ook objectief kijken en nagaan in hoeverre dit de site aan te rekenen is.

Prijzen

Niet alleen is er een elite qua mensen die je daar kunt ontmoeten, maar ook als het gaat om de prijzen kunnen we spreken van elite. Deze zijn namelijk relatief hoger dan bij andere datingsites. De prijzen veranderen jaarlijks, maar momenteel is het mogelijk om één soort abonnement te nemen en daar betaal je iets meer dan €30 per maand voor. Je kunt dan wel gebruikmaken van alle mogelijkheden die de website te bieden heeft. Je betaalt dus een vaste prijs, maar krijgt daar veel voor terug en iedereen op de website heeft dezelfde gebruikersfuncties als jij.

Gebruikersgemak

Wat maakt deze datingsite uniek tegenover andere websites en waarom is het zeker eens het proberen waard? Hieronder sommen we enkele gebruikersgemakken en opties op die deze datingsite uniek maakt tegenover andere sites. Want we kunnen wel spreken van een niche, aangezien ze zich focussen op een specifieke doelgroep.

Matching principe op basis van wetenschappelijk onderzoek

Het interessante aan Elitedating is dat ze een matching-algoritme hebben gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek als het gaat om relaties. Dit is uniek in vergelijking met andere datingsites die zich voornamelijk hebben gericht op bepaalde vormen van pseudowetenschap. Er wordt dan beweerd dat het wetenschappelijk is, maar de kennis is dan niet op een wetenschappelijke manier verkregen.

Het kan bijvoorbeeld anekdotisch bewijs zijn, of er zijn andere facetteren waaruit blijkt dat het niet helemaal officieel wetenschappelijk is. Gelukkig is dit bij Elitedating dus niet het geval en concentreren zij zich op echte wetenschap om het zo betrouwbaar mogelijk te maken. In de wetenschap komt er namelijk steeds meer aandacht als het gaat om de relatie tussen mannen en vrouwen. Met die kennis kunnen datingsites dan weer vooruit. Het doel daarvan is dan ook tweeledig te noemen. Allereerst zorgen deze matchingprincipes ervoor dat de kans groter is dat gebruikers op de website de ware liefde gaan vinden. Daarnaast is het voor Elitedating mooi om tevreden klanten te hebben, want dit heeft als positief voordeel dat de kans groter is dat ze gaan groeien in de toekomst.

Specifieke doelgroep

Zoals al even werd benoemd in de introductie focust Elitedating zich op een specifieke doelgroep, namelijk de hoger opgeleiden. De gebruikersfunctie zijn daar dan ook specifiek op ingericht en ook de manier waarop er wordt gecommuniceerd. Met hoger opgeleid doelt Elitedating overigens op mensen die hbo of hoger hebben afgerond. Natuurlijk kun je dan de vraag stellen in hoeverre dit nog hoogopgeleid is in een samenleving waarin deze opleidingen vrijwel worden genormaliseerd en het niveau van het onderwijs aanzienlijk lager is dan vroeger. Maar dat is niet het meest relevante. Het relevantste is namelijk dat hoger opgeleiden gelijkgezinden tegenkomen waarmee ze sneller een connectie kunnen krijgen.

Persoonlijkheidstest

Om je zo goed mogelijk te matchen aan een ander, maakt Elitedating ook gebruik van een zogenaamde persoonlijkheidstest. Deze is, zoals ik al even eerder had vermeld, opgesteld met kennis op basis van de wetenschap als het gaat om matching. Daarom is dit ook zeer betrouwbaar en zinvol om deze naar waarheid in te vullen. Doe je dat namelijk niet, dan is de kans vrij groot dat je niet goed wordt gematcht en aangezien je een relatief hoge prijs betaald voor een abonnement zou dat natuurlijk vrij zonde zijn.

Elite Dating App

De technologie is er niet voor niets en Elitedating heeft ook een speciale app ontwikkeld. Het voordeel van de app is dat deze volledig is afgericht op gebruiksvriendelijkheid voor op je telefoon. Voor steeds meer mensen is de mobiele telefoon een verlengstuk van het lichaam geworden en daar wordt dan ook het meeste mee gecommuniceerd met andere mensen. De website is niet echt gebruiksvriendelijk voor de mobiele telefoon, maar daarvoor is er dus de app. Het voordeel van de app is dan ook dat je zeer gemakkelijk kunt communiceren met je dates. Je kunt ze elk moment van de dag een berichtje sturen en hoeft niet te wachten tot je weer op een laptop of ander groot elektronisch apparaat zit. Dat is dan ook de kracht van een uitstekende app.

Voordelen en nadelen

Dus wat zijn de specifieke voordelen en nadelen van deze datingsite?

Voordelen:

+ Gebruik van matchingsysteem die gestoeld is op wetenschappelijke kennis.
+ Zeer uitgebreide persoonlijkheidstest, waardoor er kan gesteld worden dat het matchingsysteem goed functioneert en je als gebruiker geen tijd hoeft te verspillen aan mensen die eigenlijk helemaal niet bij je passen.
+ Mooie layout. Deze geeft echt een identiteit met zich mee waardoor mensen het gelijk herkennen en ook terug willen komen.
+ Positief gebruik van de beeldcultuur. Beelden zijn zeer belangrijk, mede dankzij de digitalisering van de samenleving en het feit dat mensen steeds minder boeken lezen.

Nadelen:

– Allereerst heeft dit met de prijs te maken. Een datingsite mag natuurlijk wat geld kosten, zeker als je veel tijd kwijt bent aan de website en tracht om nieuwe methodes te ontwikkelen om mensen nog beter aan elkaar te koppelen. Maar dit bedrag is wat aan de hoge kant. Daar zou best iets af mogen, waardoor het aantrekkelijker wordt voor veel mensen. Het idee erachter is wellicht dat hoger opgeleide mensen meer verdienen, maar dit strookt niet met het beleid in onze huidige samenleving daaromtrent.
– Een ander nadeel is dat de betrouwbaarheid ervan enigszins te wensen overlaat. Er zijn namelijk veel mensen die stellen dat de datingsite niet betrouwbaar is, of dat de informatie die wordt verkondigd niet helemaal strookt met de waarheid.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de datingsite Elitedating. Daarbij zijn een paar belangrijke zaken naar voren gekomen die nu nog even kortstondig worden benoemd. Allereerst focust Elitedating zich dus op een bepaalde niche. Dat is namelijk de hoger opgeleiden. Enerzijds is dit voordelig, want hierdoor maak je het aantrekkelijker voor die grap om zich aan te melden. Maar daarnaast sluit je natuurlijk ook een gedeelte uit, of heb je mensen die wel hoogopgeleid zijn, maar principieel iets hebben tegen polarisering en uitsluiting. Het is dus een gewaagde marketingstrategie en op zich kan men daar wel respect voor opbrengen.

Ook hebben we het even gehad over de gebruiksvriendelijkheid van de website en hoe ze gebruikmaken van beelden om klanten te trekken. Dit doen ze op een mooie manier en de lay-out ziet er dan ook zeer professioneel uit. Het is duidelijk dat hier veel aandacht aan is besteed en dat is alleen maar toe te juichen. De prijzen zijn echter wel vrij hoog. Mocht dat geen issue voor je zijn is het het waard om eens uit te proberen.

Bekijk hier de website

BesteDatingVoor.nl
Logo