Beste Gay Datingsites en Apps

Datingsites en apps voor homo’s, lesbiennes en bi’s

Je zou toch denken dat het vandaag de dag niet zo moeilijk zou moeten zijn om als gay, lesbische of bi een leuke en serieuze partner te vinden. Maar in de praktijk blijkt dit toch vaak best lastig te zijn. In je gewone dagelijkse leven is het niet altijd eenvoudig om aan te voelen of degene die jij leuk vindt, ook gay of bi is.

Je zou naar een homobar kunnen gaan, maar dat moet je maar net leuk vinden. Gelukkig zijn er steeds meer betrouwbare datingsites en -apps voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde van hetzelfde geslacht. 

Top 4 gay datingsites 

Wij hebben voor jou vier datingsites gevonden die erom bekend staan serieus om te gaan met hun klanten. Er is onder andere gekeken naar betrouwbaarheid, slagingspercentage, mogelijkheden om een eventuele nieuwe liefde te benaderen en de eventuele kosten.

1. Gay Buddy

Wil je kunnen kiezen uit veel verschillende mannen of anoniem rondkijken? Dan is een van de grootste online datingsites, Gay Buddy, heel geschikt voor jou.

Een van de grootste voordelen van Gay Buddy is dat je jezelf gratis kan inschrijven, waarna je direct alle profielen mag bekijken. Je geeft zelf aan of je interesse hebt in een erotische date of een serieuze relatie. Door je voorkeuren in te stellen zie je alleen die mannen die ongeveer dezelfde wensen hebben als jij.

Heb je een oogje op iemand laten vallen, dan kan je deze alvast aan jouw favorieten toevoegen of hem een knipoog sturen. Om een bericht te versturen of te flirten, moet je betalen met credits. Deze kun je kopen in pakketten van 10 tot 275 stuks.

De meeste leden op Gay Buddy hebben een duidelijke voorkeur voor een seksueel getinte chat. Toch kan je hier sporadisch ook zomaar online een vaste partner tegen het lijf lopen.

2. GayParship

Ben je een single homo, lesbienne of biseksueel en op zoek naar een serieuze relatie? Bij GayParship heb je hierin de meeste kans van slagen. Deze gay datingsite is onderdeel van de bekende datingsite Parship.

Door een uitgebreide persoonlijkheidstest in te vullen, vind je andere gay mannen die het meest met jou matchen. Wil je GayParship eerst gratis proberen, dan is dat mogelijk. Je kan een profiel aanmaken, de persoonlijkheidstest maken, zien wie er bij jou past, ijsbrekers en flirts sturen, berichtjes van betalende leden lezen én je mag eenmalig een bericht beantwoorden.

Bij GayParShip vind je vrijwel geen mannen die uit zijn op vrijblijvende sekscontacten. Op deze datingsite zoeken mensen serieus naar een nieuwe partner. En onder meer dankzij de uitgebreide profieltest, is de slagingskans op een nieuwe liefde via deze datingsite maar liefst 38%.

3. Guys-Dating

Guys-Dating is ideaal wanneer je op een ontspannen manier op zoek wilt gaan naar een serieuze liefde of juist een los en eenmalig contact. Eenvoud, daar draait het om bij Guys-Dating. Hier hoef je geen ingewikkelde testen af te leggen, of heel veel moeite te doen om een leuke man te vinden. Je bepaalt zelf wat je in jouw profiel zet en of je er direct een foto bij plaatst.

Ook het zoeken naar een eventuele match is eenvoudig. Je kan in het menu kiezen voor Snel zoeken of voor Uitgebreid zoeken. Om uitgebreid te kunnen zoeken, moet je wel betalend lid worden. Het lidmaatschap loopt een, twee of vier maanden door. Guys-Dating heeft ook een FotoZapper en de mogelijkheid om profielen af te wijzen of te liken.

Guys-Dating is heel populair onder Nederlandse mannen die op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Dagelijks melden ruim honderd nieuwe mannen zich aan op deze website. De meeste mannen behandelen elkaar op deze datingsite met veel respect.

4. Bi Love

Biseksuele vrouwen en mannen die willen weten of zij biseksueel zijn, zijn van harte welkom op de datingsite Bi Love. Hoewel de insteek op de website een klein beetje erotisch lijkt, blijken veel vrouwen hier juist een serieuze nieuwe liefde te hebben gevonden.

De datingsite Bi Love is gemakkelijk en overzichtelijk. Als betalend lid kun je gebruik maken van een aantal extra functies. Op het startscherm verschijnen de laatste vrouwen die online zijn geweest en die voldoen aan jouw zoekprofiel. Je kunt berichten lezen en verzenden, een knipoog sturen en zien wie jouw profiel hebben bekeken. Je kan een lidmaatschap afsluiten voor een maand, een kwartaal of een half jaar.

Ben je op zoek naar een nieuwe relatie met een vrouw, of ben je “bischierig”? Dan is Bi Love een goede optie. Het is een van de weinige datingsites die zich volledig richt op vrouwen. Mannen zijn er dan ook niet welkom.

Top 4 beste dating apps

Wil je altijd en overal kunnen zien of er leuke, nieuwe partner beschikbaar is? Dan is een dating app de ideale oplossing. Maar welke app is voor jou het meest geschikt. Wij hebben vier apps uitgezocht die zich volledig richten op gays, lesbiennes of biseksuelen.

1. Grindr

Al sinds de start in 2009, is de dating app Grindr razend populair onder homoseksuele mannen, travestieten, biseksuelen en transseksuelen. Over de hele wereld wordt de app dagelijks miljoenen keren bekeken.

De Grindr app is in principe gratis. Na je aanmelding, sluit je je aan bij een Tribe, oftewel een Stam. Hierna kan je gemakkelijk contact leggen. Je ontdekt welke leden in jouw buurt zijn. Wil je meer functies en geen reclame, dan kan je met de Grindr Xtra een betaald lidmaatschap van €5,- per maand aangaan.

Grindr is het gay alternatief voor Tinder. Verwacht hier geen serieuze kandidaten voor een liefdesrelatie. De site is hier ook heel duidelijk over. Wil je losse contacten, one-night stands of een sexdate, dan is deze app juist wel heel geschikt voor jou.

2. Gaydar

De Engelstalige app Gaydar is bedoeld voor homoseksuele en biseksuele mannen over de hele wereld. Je download deze app via de Apple app store. Na het installeren maak je eenvoudig een gratis profiel aan.

Start privé gesprekken met andere members. Meld je aan bij een van de chatrooms, die allemaal gebaseerd zijn op een bepaald onderwerp of een locatie. Hier vind je anderen die in hetzelfde zijn geïnteresseerd als jij. Heb je iemand gevonden die je meer wilt leren kennen? Dan kan je altijd privé chatten met diegene.

Gaydar is gratis. Wil je meer profielen bekijken, anoniem online zijn of zien wie jouw profiel heeft bekeken, dan kan je tegen een klein bedrag per maand VIP member worden. Gaydar richt zich niet specifiek op Nederlandse leden, verwacht dus niet dat er veel mannen uit Nederland te vinden zijn op deze dating app.

3. Planet Romeo

Trans, gay en bi mannen zijn welkom op de dating app van Planet Romeo. Deze dating app is voor alle manden die op zoek zijn naar een vriendschap, spannende ontmoeting, relatie of naar online gesprekken.

Het grote voordeel van de Planet Romeo app is, dat je op de radar kan zien welke mannen in jouw regio actief zijn, wie er wereldwijd online zijn en de groepen waarin mannen veel aanwezig zijn geweest. Bovendien kan je aangeven in welke regio je binnenkort bent.

Planet Romeo is een uitgebreide app met heel veel extra functies. Er zijn groepen met gelijk geïnteresseerden, je kan flirten of een berichtje sturen en met de knop Quickshare kan je iemand een uur lang toegang geven tot jouw privé foto’s. Dankzij al deze en nog meer extra’s, heeft Planet Romeo een enorm groot ledenbestand.

3. Planet Romeo

Wil je andere gay mannen voornamelijk ontmoeten in het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten, installeer dan de Scruff gay dating app. Deze app bestaat pas sinds 2018, maar er zijn inmiddels al zo’n 12 miljoen gebruikers.

Na het aanmelden kan je direct op zoek naar een leuke man. Vind je iemand leuk, dan kan je zijn profiel liken of gelijk een bericht sturen. Op Scruff kan je ook gericht op zoek naar gebruikers van de app die in jouw buurt wonen. Wil je een avondje uit in een andere stad, dan vind je heel eenvoudig mensen die in die buurt wonen of er aanwezig zijn.

Scruff is een gratis app, voor wat extra functies betaal je een klein bedrag per maand. Deze app is er voor allerlei soorten contacten tussen mannen. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan doe je er goed aan dit expliciet in je profiel te vermelden.

Hoe vind je een serieuze gay datingsite?

De laatste jaren zijn er ontzettend veel datingsites op de markt gekomen. Het kan moeilijk zijn om daar de serieuze uit te filteren. Ben je op zoek naar losse contacten, dan kan je bij de meeste sites heel gemakkelijk aan je trekken komen. Maar wanneer je liever een vaste relatie wil, dan zal je toch wat voorzichtiger te werk moeten gaan. 

Om je hierbij te helpen, geven we je alvast wat punten waar je op kunt letten:

  • Lees op je gemak de website goed door
  • Lees onafhankelijke reviews over de datingsite
  • Probeer eerst een gratis lidmaatschap
  • Vul je profiel zo uitgebreid mogelijk in
  • Doe eventueel een persoonlijkheidstest
  • Kijk of de voorgestelde matches kloppen
  • Vraag jezelf af of de website je een goed gevoel geeft
  • Kijk op welke doelgroep de website zich voornamelijk richt
  • Kies voor een betaalde datingsite

Vertrouw op je gevoel

Je kan nog zo uitgebreid research doen, als je gevoel zegt dat het niet klopt of niet fijn voelt dan kan je maar beter op zoek gaan naar een andere dating site. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe partner in je leven, dan zal je waarschijnlijk vaak op een dating website rondkijken. Voelt het oké, dan kan je jouw gratis lidmaatschap omzetten in een betaald membership.

Tips voor een geslaagde homodate

Vroeg of laat vind je op de gay datingsite iemand waarmee je graag eens zou willen afspreken. Hoe pak je dat aan? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kan houden, want online iemand ontmoeten is natuurlijk heel wat anders dan in het echt afspreken.

1. Facetime voordat je in het echt afspreekt

Tijdens het chatten, mailen of bellen kan je natuurlijk wel een beeld krijgen bij iemand. Maar je weet niet hoe de ander in het echt er precies uitziet. Door te facetimen of te skypen weet je dat wel en voel je vaak direct of het goed zit of niet.

2. Maak vrij snel een afspraak met elkaar

Jullie kunnen natuurlijk eeuwig blijven chatten en mailen, maar het best maak je toch zo snel mogelijk een afspraak met elkaar. Alleen dan weet je of de klik er echt is. Bovendien loop je, wanneer je een afspraak te lang uitstelt, het risico dat de ander zijn aandacht op iemand anders richt.

3. Stel je verwachtingen niet te hoog in

Zorg dat je verwachtingen niet té hoog gespannen zijn wanneer je voor het eerst met iemand afspreekt. Zo voorkom je dat je wordt teleurgesteld. Blijf jezelf en leg de lat niet te hoog. De ander zal het zeker merken wanneer jij te nerveus bent en hem gelijk al onder een vergrootglas legt. Niet doen, dus. Maak er een spontane en gezellige date van, het liefst op een openbare locatie.

Voor mannen zijn er vandaag de dag allerlei mogelijkheden om elkaar te ontmoeten. De online websites en apps zijn daar goede voorbeelden van. Zolang je weet wat je wilt en wat niet, zijn het perfecte middelen om een los contact of een ware liefde te vinden.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BesteDatingVoor.nl
Logo