Dating voor Hoger Opgeleiden

Als je hoger opgeleid bent en je zoekt iemand van jouw kaliber, dan zit je hier goed! Hier vind je de top datingsites voor hoger opgeleiden.

Het kan soms lastig zijn om relaties aan te gaan als je hoger opgeleid bent. Vaak hebben de mensen het druk of stellen hoge eisen aan de dates. Dit is precies de reden dat er bedrijven zijn die zich richten op deze markt. Op deze sites is het vinden van een date ineens geen opgave meer.

Top 5 Datingsites voor Hoger Opgeleiden

1. Elite Dating

elitedating website

EliteDating behoort tot de populairste dating sites voor mensen met een hoger genoten opleiding.

Wat maakt het zo goed? EliteDating beschikt over een goed matching algoritme en matched je aan de hand van een persoonlijkheidstest, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Gemiddeld vinden maandelijks bijna 3000 mensen een nieuwe liefde via deze site. Met name bedoeld voor serieuze relaties.

Bij EliteDating hebben 80% een universitaire opleiding heeft afgerond en de meeste zijn 30+. De verhouding is ongeveer gelijk; 52% vrouw, 48% man.

Verder heeft de site een gemakkelijke interface en beschikt het over een app, zodat je onderweg beschikbaar bent.

2. Parship

parship website

Parship staat net als EliteDating in de lijst van grootste datingsites voor hoger opgeleiden.

Ook Parship gebruikt een wetenschappelijke methode om mensen aan elkaar te koppelen. Het bedrijf focust zich op mensen die zoeken naar een serieuze relatie.

Parship gebruikt een nog uitgebreidere persoonlijkheidstest, wat een grote plus is. Het kost wat tijd, maar zo zijn de resultaten ook nauwkeuriger.

Het slagingspercentage ligt hoger dan bij andere datingsites door het systeem dat ze gebruiken. Het grootste gedeelte van de leden beschikt over een HBO of WO diploma en de leeftijden variëren tussen de 30 en 50 jaar.

Je kunt je gratis aanmelden bij Parship, met handige functies zodat je niet direct ergens aan vast zit of bekijk hier de review.

3. e-Matching

E-Matching laat mensen alleen toe die een WO of HBO afgerond hebben en richt zich hier dus volledig op. Zo ben je er zeker van dat je bij e-matching gematched wordt met een hoger opgeleide.

De toelating is dus iets strenger, maar dit brengt voordelen met zich mee. Je kunt bij e-matching zonder lidmaatschap berichten achter laten op profielen, wat het erg aantrekkelijk maakt.

Mocht je niet weten hoe alles werkt, kun je om een datingcoach vragen. Deze helpt je om alles op orde te krijgen en geeft tevens goede tips mocht je dat nodig vinden. Nog een plus is dat de klantenservice dagelijks bereikbaar en vriendelijk is.

Daarnaast doen ze goed werk om te checken of alles up to date en veilig is. Oude profielen worden van de site gehaald. Tot slot is e-Matching als beste uit de test gekomen bij de consumentenbond qua privacy.

4. Match4Me

match4me website

Match4Me richt zich tevens op hoog opgeleide mannen en vrouwen en beschikt over een geavanceerde zoekfunctie, zodat je erg selectief kan zijn.

Verder biedt het platform een laagdrempelige methode van contact, door de Things 2 Share functie. Hiermee heb je direct een connectie met andere leden naar aanleiding van een eigenschap van je profiel.

Daarnaast bestaat er de functie ‘date uitnodigen’, wat het vragen van iemand op date uit handen neemt. Als je voelt dat je er aan toe bent, druk je gewoon op de knop.

Ook hier kun je je gratis aanmelden en zijn er veel functies beschikbaar.

5. SmartSingles

match4me website

De naam zegt al genoeg! Ook deze site is speciaal voor mensen met een hoger IQ. De website is erg populair en heeft een makkelijke interface.

Intelligentie en kennis is erg belangrijk voor deze website. Een leuke functie van de website is dat de site een suggestie kan doen voor een online date, wat de druk uit handen neemt en kan zorgen voor leuke gespreksstoffen.

BesteDatingVoor.nl
Logo