Lexa Ervaringen

De datingsite Lexa is al jaren in de lucht en heeft dus ook al een zekere reputatie opgebouwd. De kracht van een website als Lexa is dat ze er al waren voordat online dating enigszins mainstream werd. Hiermee hebben ze ervoor gezorgd dat ze konden leren van fouten en verder waren dan datingsites die later pas ontstonden, nadat duidelijk werd hoe succesvol online dating tegenwoordig is.

In dit artikel gaan we verkennen waar Lexa nu precies voor staat en wat de exacte gebruikersgemakken zijn. Met die bron van kennis kun jij dan oordelen of het je wel of niet wat lijkt om je aan te melden bij Lexa.

Eigenschappen

  • Lexa is één van de grootste datingsites van Nederland en dat ze genoeg leden en geld hebben blijkt wel uit de manier waarop ze reclame maken.
  • Dit doen ze op grootschalige kanalen en daarmee bereiken ze een grote groep mensen.
  • Ze maken gebruik van beelden die iets anders impliceren dan op de gemiddelde datingsite. Daar worden namelijk mensen in knuffelende toestand aangetroffen, waarmee ze willen aantonen dat ze elkaar gevonden hebben.
  • Op Lexa geeft de foto een meer spannende setting aan. Twee mensen kijken elkaar aan met een spannende blik. Dit is een geheel andere invalshoek en dat is natuurlijk interessant.

Betrouwbaarheid

Als het gaat om de betrouwbaarheid kan er worden gesteld dat dit bij Lexa wel goed zit. De reden hiervoor is dat het een grote datingsite is en ze ook wel een bepaalde reputatie hebben en deze graag willen beschermen. Je kunt er dus vanuit gaan dat alles betrouwbaar en veilig is, maar dit betekent niet dat er geen kritieken zijn. Die zijn er namelijk wel degelijk, alleen deze kritieken richten zich voornamelijk op problemen bij het krijgen van matches. Dat men geen berichten terugkrijgt en dergelijke en daar ontevreden over zijn. Dit is echter niet altijd aan de site te wijten uiteraard, maar daar straks meer over.

Lexa Kosten/Prijzen

Bij Lexa kun je veel verschillende abonnement afsluiten. Bij de meeste datingsites kun je slechts kiezen uit een aantal abonnementen, maar dat is gelukkig niet het geval bij Lexa. Voor het goedkoopste abonnement bij Lexa betaal je een bedrag van 24,99 per maand.

Als je echter voor meerdere maanden afsluit kun je profiteren van een heuse korting. Het duurste abonnement is 35 euro per maand. Voor dat geld profiteer je van veel voordelen, maar ook als je voor meerdere maanden afsluit kun je profiteren van korting.

Gebruikersgemak website

Hierboven hebben we enkele facetten behandeld, maar laten we nu wat dieper op de site ingaan en nagaan wat het precieze gebruikersgemak is van Lexa. We gaan een aantal facetten behandelen, zodat de kern van Lexa duidelijk wordt en jij precies weet of het wat voor je is.

Profielen zijn geverifieerd

De grootste angst die mensen altijd hadden als het gaat om online daten is het feit dat ze bang waren dat de persoon niet overeenkomt met degene die het in het echt is: met een leuk woord ook wel een catfish genoemd.

Vooral in de kinderschoenen van het datetijdperk was dit ook een serieuze angst, omdat profielen toen nog niet goed konden worden geverifieerd en men daar misbruik van maakte. Dat probleem bestaat nu nog steeds wel, maar we kunnen wel vaststellen dat het enigszins is opgelost. De reden hiervoor is dat, zoals bij Lexa ook het geval is, de profielen allemaal zijn geverifieerd. Bij Lexa is dat zelfs een noodzaak.

Andere datingsites gebruiken het vaak als mogelijke optie, maar daar hoeft je profiel nog niet geverifieerd te zijn om gebruik te kunnen maken van de datingsite. Hier is dat echter wel het geval en daarmee kunnen we stellen dat het een zeer betrouwbare website is. Je hoeft niet bang te zijn dat je wordt gecatfisht, want het is moeilijk om door deze verificatie heen te komen.

Profiel passen bij je criteria

Een van de belangrijkste functies van een datingsite is niet enkel om verscheidene mensen bij elkaar te brengen. Dit wordt echter wel vaak gedacht overigens, maar dat is in mijn opinie een misvatting. De echte belangrijke functie van een datingsite is om mensen te vinden die bij je passen qua persoonlijkheid. Daarom is het ook zo belangrijk dat een datingsite daar veel aandacht aan besteed.

Het gaat dan niet alleen om het feit dat mensen op basis van uiterlijk met elkaar worden gematcht, maar wat misschien nog wel veel belangrijker is: ze moeten met elkaar matchen op basis van interesse. Een goede datingsite besteedt daar veel aandacht aan.

Denk daarbij aan vragen: wat voor type is die ander? Is het een persoon die vaak uitgaat en ben jij dat ook? Of zitten jullie liever gezamenlijk op de bank. Op die manier kun je iemand vinden die helemaal perfect bij je past.

Hier besteedt Lexa dus veel aandacht aan, maar zelf ben je daar ook een beetje verantwoordelijk voor, want hoe beter en naar waarheid jij je profiel invult, hoe groter de kans is dat je iemand vindt die echt bij je past. Dus je moet zelf ook een beetje moeite doen en niet alles aan de datingsite over laten.

Gebruiksvriendelijke berichten: ook voor ouderen

Vroeger was online daten meer iets voor jongeren, maar ook ouderen wagen zich er tegenwoordig aan. Dat betekent dat de datingsites de verantwoordelijkheid hebben om het systeem gebruiksvriendelijk te maken, zodat oudere mensen het ook kunnen begrijpen.

Het is namelijk evident dat ouderen in de regel meer moeite hebben met het begrijpen van het internet. Gelukkig zorgt Lexa ervoor dat het ze erg makkelijk wordt gemaakt want de systemen zijn eenvoudiger dan ooit tevoren.

Lexa Applicatie

Daarnaast is er ook nog een app waardoor het allemaal eenvoudiger wordt. De reden van een goede app is dat veel mensen niet meer een laptop of ander groot elektronisch apparaat gebruiken om te daten. Daarvoor gebruiken ze tegenwoordig veel vaker de telefoon. Dit heeft dan ook een aantal voordelen. Stel je voor dat je een leuke match hebt met iemand. Dan wil je natuurlijk met die persoon van gedachten wisselen, zodat je elkaar beter leert kennen.

Dat betekent dat het ook leuk is om op werk enkele berichten naar die persoon toe te sturen. Met een app wordt dit zeer gemakkelijk gemaakt. Lexa heeft een uitstekende app en als jij een abonnement neemt, kun je gratis genieten van deze prachtige app.

Je kunt ook nieuwe matches vinden via de app. De app is dus niet enkel in het leven geroepen om berichten naar elkaar te sturen. Daarnaast kun je ook nog gebruikmaken van de reguliere datingsite uiteraard. Zeker voor mensen die wat moeizaam kunnen typen via de telefoon is dit zeer voordelig.

Voor- en nadelen van Lexa.nl

Als we gaan kijken naar de voordelen, dan hebben we die natuurlijk al genoemd in de andere alinea’s. Maar we kunnen ze nog even beknopt opsommen:

Voordelen:

+ Allereerst hebben ze een goede verificatietechniek bij Lexa, dus je hoeft niet bang te zijn dat je iemand ontmoet die er in het echt anders uitziet dan op de foto’s.
+ Daarbij is het natuurlijk zo dat de lay-out goed is en de website zeer gebruiksvriendelijk.
+ Een van de grootste datingsites, dus grote kans om een goede match te vinden.

Nadelen:

Een nadeel is het feit dat het soms lastig is om mensen te laten reageren op een bericht.
– Daarnaast zijn ook niet alle leden actief, dus dat kan een vertekend beeld geven.

Conclusie

In de introductie hadden we al even aangekaart dat Lexa één van de oudste datingsites van Nederland is en er ook een lange geschiedenis mee gepaard gaat. Met die wetenschap kunnen we dan ook concluderen dat de website zeer vernieuwend is en zich echt aangepast heeft aan deze tijd. We leven immers in tijden waarin online daten steeds meer genormaliseerd is.

Dankzij de digitale evolutie die steeds sneller naar voren gaat, is de kans ook groot dat dit in de toekomst nog populairder gaat worden dan dat dit nu al is. Laten we online daten dan ook omarmen, want het is een ideale manier voor mensen om liefde te vinden in een samenleving die steeds individualistischer wordt.

Al met al kan dus gesteld worden dat Lexa veel bezoekers trekt en over het algemeen zeer betrouwbaar is. Natuurlijk is er wel kritiek en kunnen er altijd dingen beter. Zo blijkt bijvoorbeeld dat veel mensen van jonge leeftijd niet zo aangetrokken worden tot Lexa, want het is toch echt meer iets voor oudere personen. Lexa zou zich misschien op een bredere markt kunnen richten, maar dat is ook hun eigen keuze.

BesteDatingVoor.nl
Logo