Dating voor mensen met een beperking

Vrijwel iedereen wil graag een fijne relatie. Samen dingen ondernemen, er voor elkaar zijn. Die ene persoon ontmoeten die heel belangrijk voor je wordt. Voor mensen met een beperking is dit niet anders. En waarom zou het jou niet lukken?

De volgende datingsites staan erom bekend, dat hier veel mensen met een beperking tóch de liefde van hun leven hebben ontmoet. Lees de lijst goed door, en bepaal voor jezelf van tevoren wat jij zoekt in een potentiële partner.

Onze top 6 van beste datingsites voor mensen met een beperking:

1. Parship

parship website

Vind de liefde van je leven, ongeacht of je nu wel of geen geestelijke of lichamelijke beperking hebt. Dat is waar Parship zich sterk voor maakt. Het is niet voor niets, dat deze datingsite als beste wordt beoordeeld door mensen met een handicap. Maar liefst 1 op de 3 mensen vindt een nieuwe liefde dankzij deze online datingsite.

Het bijzondere aan Parship is, dat je een uitgebreide persoonlijkheidstest invult. Je kan hier al je voorkeuren op kwijt, maar ook duidelijk aangeven wat je niet wil. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de antwoorden die je geeft. Met de uitkomsten van de test gaat Parship voor je aan de slag en laat zien welke mensen het beste bij jou passen.

Hierna mag je Parship gratis uitproberen. Glimlach naar iemand, of stuur ijsbrekers. Later beslis je pas, of je een full membership wil aangaan. Bij Parship staat veiligheid voorop, dus alle zoekprofielen worden handmatig gecontroleerd.

Bekijk hier de volledige review van Parship.

2. Capido

Wanneer je een lichamelijke of geestelijke beperking hebt, dan kan dit nogal eens als een obstakel worden gezien. Dat is echter niet het geval bij Capido. Deze datingsite is helemaal gericht op mensen met een handicap. Dus, ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan ben je bij Capido aan het juiste adres.

Het aanmelden is gratis en Capido zoekt, aan de hand van de door jou ingevulde gegevens, welke personen het best bij jou passen. Hierna kan je een aantal berichten per dag versturen. Je kan ook flirten, of iemand toevoegen aan je favorieten. Wil je met anderen gezellig kletsen of een serieus gesprek aangaan? Dat kan via het forum. Hier ontmoet je lotgenoten of mensen die je verder kunnen helpen wanneer je ergens tegen aanloopt.

Een paar keer per jaar is er in het land een Capido event, waar jullie elkaar onder begeleiding kunnen ontmoeten. Bij Capido weet je, dat anderen ook een beperking hebben.

3. Relatieplanet

Relatieplanet is de grootste datingsite van Nederland. Met maar liefst meer dan 1,6 miljoen leden, is er veel kans dat hier iemand aanwezig is waarmee je een match hebt.

Je kan heel eenvoudig aangeven wat jouw voorkeuren zijn. Op basis daarvan zie je de leden waar het mee zou kunnen klikken. Hierna kan je zelf selecteren. Bijvoorbeeld op basis van woonplaats. Dat is handig, wanneer je minder mobiel bent of als je door een geestelijke beperking niet ver kan reizen. Op de website staat heel duidelijk vermeld hoe alles werkt.

Snap je iets niet, of heb je aanvullende vragen? Dat is totaal geen probleem.
Relatieplanet heeft de beste klantenservice van alle datingsites. Zij kunnen je verder helpen, wanneer je bijvoorbeeld vragen hebt over hoe je jouw beperking moet uitleggen in je profiel. Het moet raar lopen, wil je niet via deze site een leuke date kunnen vinden.

Bekijk hier de volledige Relatieplanet review.

4. Lexa

lexa website

Lexa heeft een uniek zoeksysteem, waarbij je andere mensen met een beperking in je nabije omgeving kan ontmoeten. Bovendien kan je jouw profiel heel nauwkeurig invullen en een paar foto’s delen. Je toekomstige liefde ziet zo direct met wie hij of zij te maken heeft.

Elkaar ontmoeten kan ook in het echt, want Lexa houdt op verschillende plaatsen in het land informele borrels. Online een serieuze date vinden kan moeilijk zijn, zeker wanneer je in meer of mindere mate geestelijk of lichamelijk beperkt bent. Aan de hand van een groot aantal criteria krijgen leden bij Lexa een speciaal “keurmerk”, waaraan je kan zien dat dit serieuze en oprechte leden zijn. Wil je zelf je privacy beheren? Bij Lexa kan je meerdere opties selecteren, zoals een incognito-modus. Hiermee kan je andere profielen anoniem bezoeken. Je kan ook instellen wie jou mag benaderen.

Online op je gemak zoeken of elkaar ontmoeten op een event, het kan allemaal bij Lexa.

Bekijk hier de volledige Lexa review.

5. Datingeasy

Voor mensen met een beperking is het soms niet eenvoudig om een goede match te vinden. Datingeasy maakt het je een stuk eenvoudiger. Binnen een paar klikken kan jij al op de goede weg zijn naar een perfecte droomdate.

Je hoeft geen ingewikkelde handelingen te verrichten om een profiel aan te maken. De website is overzichtelijk en snel. Aan de hand van de door jou opgegeven interesses, voorkeuren en eigenschappen kan een persoon jou benaderen. Of je stuurt een knipoog naar iemand die jij leuk vindt. Omdat je foto’s kan plaatsen, weten anderen of je een beperking hebt. Kom je er niet uit met het aanmaken van je profiel, of heb je een vraag of klacht, dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice. Zelf ‘s avonds of in het weekend.

Datingeasy, voor het snel en simpel zoeken en vinden van je nieuwe liefde.

6. MetJou

MetJou hoort, net als Datingeasy, bij Safe Dating Networks. Dit bestaat uit een netwerk van verschillende online datingsites. Hierdoor kan het zijn, dat je profiel gevonden wordt door een lid van een van de aangesloten datingwebsites. Dat lijkt eng, maar alle profielen worden gecontroleerd. Bovendien, en dat is een groot pluspunt, heb je zo veel meer kans om je ideale match te vinden. Of er door gevonden worden, natuurlijk.

Het grootste deel van de leden op MetJou zijn twintigers, dertigers en veertigers, hoewel er ook een aantal ouderen ingeschreven zijn. Het inschrijven op deze datingsite is gratis. Wil je berichten sturen, dan kan dit alleen bij een betaald lidmaatschap. Op MetJou hoef je vooraf geen test te maken. Het is dus ook niet zo, dat je maar een beperkt aantal leden te zien krijgt. Bij MetJou ga je namelijk zelf op zoek. Wie weet, vind je hier wel iemand die net als jij een of meerdere beperkingen heeft.

Datingsites voor gehandicapten

Voor veel mensen is het moeilijk om iemand te vinden, waarmee je je leven zou willen of kunnen delen. Voor mensen met een lichamelijke handicap of een geestelijke beperking lijkt dat allemaal nog een stuk lastiger.

Dankzij de datingwebsites die hierboven staan, hoeft dat niet zo te zijn. Stuk voor stuk helpen ze jou waar dat maar kan, om de perfecte match te vinden. Het enige wat jij daarna zelf nog hoeft te doen, is de eerste stap zetten om een afspraak te maken. Chat met iemand, spreek af en ga ervoor.

Met deze websites komt de kans op een leuke ontmoeting een stuk dichterbij. En misschien vind je daardoor zelfs de man of vrouw waar je de rest van je leven bij wil zijn.

Tips voor daten met een handicap

Tip 1 – Vraag hulp bij het aanmaken van je profiel op een datingsite
Het lijkt zo eenvoudig: je zoekt een datingsite uit, maakt je profiel aan en je bent klaar. Maar zo werkt het natuurlijk niet. Er zijn veel slechte datingwebsite. Verdiep je daarom in de bovenstaande websites en vraag hulp. Dat kan iemand in je omgeving zijn, of vraag hulp aan de klantenservices van de datingsites. Zij helpen je graag verder.

Tip 2 – Denk goed na over wat je over jezelf wil vertellen
De een kiest ervoor om in het begin nog niets over zijn of haar handicap bekend te maken, de ander speelt het liefst direct meteen open kaart. De keuze ligt bij jou, wanneer je een profiel aanmaakt. Bedenk wel, dat je het eens zult moeten vertellen en dat je jezelf er niet voor hoeft te schamen.

Tip 3 – Geniet van het daten
Benader het daten positief. Zoek voor zo’n eerste date een leuke, openbare locatie uit. Misschien is het nodig dat er iemand meegaat, of kan jij of je date alleen naar een gelijkvloerse voorziening. Daten met een handicap kost misschien wat meer voorbereiding, maar je kan er een hele leuke middag of avond aan over houden.

Tip 4 – Onthoud de ervaring
Iedere date is anders. Onthoud hoe de date verliep, en leer ervan voor een volgende date. Of, misschien heeft Cupido de eerste keer wel direct raak geschoten. In dat geval hoef je niet verder te zoeken en kan je genieten van de tijd die komen gaat.

BesteDatingVoor.nl
Logo