Dating voor Ouderen

Als je de 50 gepasseerd bent lijkt het op zoek gaan naar een nieuwe liefde misschien wel een gepasseerd station, zeker als je al jaren alleen bent. Maar vergis je niet. Juist dán kan online daten een perfecte eerste stap zijn om leuke, nieuwe mensen te leren kennen. Want online daten is een speelse en spannende manier om weer eens te flirten, of om gewoon een praatje aan te knopen met mensen die je aanspreken. En daarmee de ideale manier om iemand te leren kennen waar je een klik mee voelt. Wie weet wat een verder contact je brengt… Schrijf je in bij een van de sites en laat je verrassen!

De Top 5 datingsites

Als je als 50-plusser weer single bent, is iemand in je eigen omgeving vinden vaak lastig. Online dating biedt dan betere mogelijkheden, waarmee je de kansen vergroot om iemand te ontmoeten die bij je past. Maar waar kies je voor? Op internet vind je een woud aan informatie, maar welke datingsite biedt de beste kansen? En welke site is veilig en betrouwbaar? Vragen die van belang zijn als je besluit om je bij een van die organisaties aan te melden. Daarom zetten we de 5 beste datingsites voor 50-plussers op een rijtje, zodat je zelf kunt beoordelen welke site het beste bij je past. Inschrijven is bij de meeste sites gratis en vrijblijvend, maar een betaald abonnement biedt vaak veel extra mogelijkheden.

1. 50PlusMatch

50plusMatch is een van de bekendste datingsites, die met de specifieke doelgroep uitermate geschikt is voor actieve 50-plussers. Het grootste aantal leden ligt dan ook in de leeftijdscategorie van 50 tot 65 jaar, met een goede verhouding mannen en vrouwen. Na het aanmaken van je profiel kan je direct reageren op personen die je aanspreken. Een leuk extraatje van deze site is het virtuele prikbord, waar je allerlei informatie vindt over leuke uitjes en evenementen, waarvoor je je in kan schrijven. Ook de app is eenvoudig en prettig te gebruiken vanuit elke locatie. Gebruikersgemak, service en bescherming van je privacy staan hoog in het vaandel bij deze site: elk profiel wordt handmatig gecontroleerd, zodat je met een gerust hart kunt reageren op contacten die je aanspreken. Neem zelf eens een kijkje op: https://www.50plusmatch.nl/

2. 50Liefde

Een relatief nieuwe dienstverlener in de branche is 50liefde.nl. Een datingsite die nog niet zo lang actief is, maar die goed scoort door de beloofde kans van 1 op 3 om jouw ideale partner te vinden. Dagelijks komen dan ook meer dan dertig nieuwe aanmeldingen op deze site binnen van mensen die op zoek zijn naar gelijkgestemde, serieuze kandidaten. Naast de mogelijkheid te chatten en flirten met andere leden, biedt de site je de mogelijkheid jouw favorieten op te slaan op je pc, of via een app voor je laptop, smartphone of tablet. Bovendien vind je er advies en diverse praktische online datingtips. De organisatie begrijpt als geen ander het belang van zorgvuldig omgaan met de persoonsgegevens van haar leden en voldoet, mede door de beveiligde verbinding, aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen.

3. OurTime

OurTime, een populaire datingsite voor 50-plus dating, draait op dezelfde succesformule als de populaire site Lexa, die diverse awards in de wacht sleepte, waaronder de ‘Populairste datingsite vanaf 2009 tot en met 2019! Het platform pretendeert er voor iedereen te zijn, zonder onderscheid in opleidingsniveau, geaardheid of leeftijd. Dus niet enkel voor 50-plussers. Omdat OurTime ervan overtuigd is dat niets beter werkt dan momenten die je samen beleeft, organiseren ze speciale events voor 50-plussers, zoals leuke uitjes en dinertjes, workshops of weekendjes weg met andere singles. Ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten, of kennis te maken met de persoon waar je al langer contact mee hebt. Daarnaast biedt de site diverse blogs met leuke tips en wetenswaardigheden over daten, flirten en allerlei andere interessante blogs.

3. Lexa

Lexa biedt een gratis datingservice voor gesprekken en ontmoetingen met leden die je aanspreken. De vele geslaagde relaties, (meer dan 120.000) die vanaf de start van de site zijn ontstaan, bewijzen het succes van Lexa. Via de gratis app is de online message functie beschikbaar voor je pc, tablet of mobiel. In de wetenschap dat het moderator-team van Lexa over de betrouwbaarheid van de aangeleverde foto’s, profielen en overige gegevens waakt, kun jij veilig vanuit je luie stoel chatten. Een extra mogelijkheid die de site biedt is de zgn. Incognito-modus, die je meer controle over je privacy biedt. En voor vrouwen is het Lexa Badge Certificaat ontwikkeld, waarmee je direct kunt zien welke mannen als ‘gentleman’ worden betiteld door vrouwelijke leden. Daarnaast organiseert Lexa allerlei unieke events, waar leden elkaar kunnen ontmoeten. Kortom: veel mogelijkheden om je leven leuker én spannender te maken vind je op Lexa.nl

Bekijk hier de review.

5. Nieuwe Relatie

Met een groot bestand aan actieve 40+leden is Nieuwerelatie.nl een site, die het graag wat anders aanpakt dan de bekende datingsites. Door niet met het gebruikelijke matching te werken, kun jij zelf naar hartenlust door de foto’s in de uitgebreide database browsen, op zoek naar jouw ideale partner. Een laagdrempelige werkwijze, die singles daarmee een betrouwbaar platform biedt om voor een redelijke prijs serieuze kandidaten te ontmoeten. Maar ook het online chatcafé en georganiseerde activiteiten vormen leuke gelegenheden om met nieuwe mensen in contact te komen.

Omdat veiligheid centraal staat in de organisatie worden alle persoonlijke gegevens met een speciaal SSL-certicifaat beveiligd. Daarnaast heeft Nieuwerelatie.nl een uniek anti fake-systeem ontwikkeld, dat valse buitenlandse profielen uit de database weert.

Wat is het voordeel van een speciale 50-plus datingsite?

Er zijn talloze online datingsites, die doelgericht ontwikkeld zijn voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe partner. Maar kandidaten van 50-plus datingsites zijn mensen die – net als jij – de 50 gepasseerd zijn en geïnteresseerd in mensen uit diezelfde leeftijdscategorie. Die selectie maakt het makkelijker om gericht te zoeken naar singles die aansluiten bij wat jij zoekt. Want je wilt voorkomen in oeverloze chats en dates terecht te komen, die nergens toe leiden. Uiteindelijk draait jouw zoekactie naar de beste datingsite vooral om het resultaat: een leuke partner vinden, waar je een klik mee hebt. Maar daarnaast zijn veiligheid en betrouwbaarheid ook belangrijke kwaliteitseisen bij het vinden van leuke contacten.

Hoe weet ik of de sites betrouwbaar zijn?

Als je nieuw bent in de datingwereld, is het handig op bepaalde punten te letten bij het zoeken naar een goede datingsite. Eén daarvan is veiligheid. Doordat je te maken hebt met anonieme leden, ben je nooit helemaal zeker met wie je te maken hebt. Iedereen kan immers een profiel aanmaken, dus ook verkeerde types die bezig zijn met oplichting, van identiteitsdiefstal tot aan het stelen van je bank- of creditcardgegevens. Sommige datingsites garanderen de betrouwbaarheid van de site door handmatig alle profielen te controleren en daarnaast zijn veel sites aangesloten bij een keurmerk, die je privacy en de veiligheid van je persoonlijke gegevens waarborgt, zoals Thuiswinkelwaarborg-keurmerk en het keurmerk Veilig Daten. Daarom is het raadzaam je alleen aan te melden op betrouwbare sites, die gebruik maken van een beveiligde internetverbinding,

Tips voor online dating

Een optimaal profiel

In online dating maakt je profiel het verschil! Zorg dus dat die uitnodigend, enthousiast maar ook realistisch is. Want de manier waarop je jezelf ‘etaleert’ heeft heel veel invloed op de matches die je krijgt. Het is dan ook raadzaam om goed na te denken over hoe je jezelf beschrijft, en welke foto je plaatst. Wees oprecht en spontaan en realiseer je dat het geheim vaak zit in kleine dingen die jou van anderen onderscheiden. Daarbij kan ook een vleugje humor goed werken. Want ook bij online daten geldt de gouden regel: je hebt maar één kans om een goede eerste indruk te maken.

Jouw boodschap

Als je een berichtje in je inbox ontvangt, is jouw reactie wellicht de start van een nieuwe relatie. Maar communiceren via een datingsite is toch wat lastiger dan normaal, omdat je intonatie en lichaamstaal mist. Dat betekent dat je zorgvuldig te werk moet gaan in je boodschap. Eerlijkheid over je verwachtingen is belangrijk, maar laat niet meteen het achterste van je tong zien.

Een eerste date

Heb je een date, besteed dan wat extra aandacht aan je uiterlijk. Een leuke outfit helpt je je zelfverzekerd te voelen. Maar bouw ook een stukje veiligheid in: spreek bij voorkeur op een openbare plaats af en laat iemand weten waar je bent. Mocht je jouw date om een bepaalde reden niet vertrouwen, dan kun je gewoon weglopen. Maar meestal zal het gewoon een leuke ervaring zijn!

Dus… schrijf je in op een van de veilige datingsites, die het verschil kunnen maken in jouw leven. Ontdek de leukste kandidaten die bij die site aangesloten zijn om een plezierig online contact mee op te bouwen. Want daarmee ben je slechts een paar stappen verwijderd van het ontmoeten van jouw ideale partner. Wie weet sta je daarmee aan het begin van een mooie, nieuwe relatie.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

BesteDatingVoor.nl
Logo