Relatieplanet Review

Er zijn veel planeten rondom de aarde, maar de relatieplanet is een plek waar je echt liefde kan vinden als je de openingspagina moet geloven. Of dit een waarheid is gaan we achterhalen in dit artikel waarin we de belangrijkste facetten van de website zullen bespreken. Met die kennis kun jij dan vervolgens nagaan of deze datingsite wat voor jou is. We proberen een zo objectief mogelijk beeld te schetsen, want daar heb je recht op aangezien je natuurlijk de grootste kans wil hebben om de liefde van je leven te vinden. Veel plezier met het lezen en hopelijk steek je er wat van op!

Eigenschappen

  • Opvallend is dat er op website gelijk een grote foto staat van twee personen die vrolijk kijken. Dit impliceert direct dat ze elkaar gevonden hebben via Relatieplanet. Ze maken dus gebruik van beelden om aan te tonen hoe succesvol de website is.
  • Dit doen ze ook door gelijk op de homepagina de statistieken te vermelden. De mensen die ingeschreven staan, maar ook het aantal relaties dat zijn bewerkstelligd dankzij Relatieplanet. Dit is zeer verstandig, want daarmee trek je sneller bezoekers en de statistieken zien er ook redelijk betrouwbaar uit. Zeker in vergelijking met sommige andere datingsites.

Betrouwbaarheid

Relatieplanet staat bekend als één van de betrouwbaarste datingsites. Toch zijn er ook wel veel kritieken te constateren. Bij relatieplanet is het heel verschillend. Op bepaalde websites krijgen ze gemiddeld hoge sterren, terwijl er ook veel websites zijn waarbij ze maar gemiddelde stemmen krijgen en soms zelfs onvoldoende. Er is dus niet helemaal een peil op te trekken, maar in vergelijking met andere datingsites kan er gesteld worden dat relatieplanet zeer betrouwbaar is. De kritieken zijn voornamelijk gericht op het feit dat het te duur is, of dat men toch niet de ware kan vinden daar.

Relatieplanet Prijzen

Voor Relatieplanet betaal je een prijs van 14,95 per maand om vol lid te zijn en van alle functies gebruik te kunnen maken. Neem je echter een vast abonnement voor een bepaalde tijd, bijvoorbeeld 3 maanden, dan krijg je een korting. Het voordeel van de site is ook dat je gratis gebruik kunt maken, maar dan wel beperkt. Je kunt echter wel al even koekeloeren of het wat voor je is.

Gebruikersgemak

Hoe gemakkelijk is Relatieplanet te gebruiken voor de gemiddelde persoon die zich daar heeft aangemeld? We zullen nu de belangrijkste kenmerken van Relatieplanet bespreken. Kenmerken waar ze zelf erg trots op zijn.

Veilig en betrouwbaar

Allereerst is de site zeer veilig en betrouwbaar. Vooral de privacy is voor veel mensen belangrijk als het gaat om datingsites en in principe zijn daar meerdere redenen voor. Een reden is bijvoorbeeld het hebben van een publieke functie waarbij het lastig is om daar voor uit te komen. Er heerst namelijk toch nog een bepaald taboe op online daten. Zeker in bepaalde kringen in onze samenleving en derhalve snappen ze maar al te goed dat privacy voorop staat.

Je profiel wordt dus ook niet zomaar openbaar gedeeld en ook op verscheidene sociale media kanalen zal er geen melding van worden gemaakt. De andere reden waarom privacy belangrijk is, is dat je anders chantabel kunt zijn. Misschien wil je wel niet dat iemand weet dat je op een datingsite zit. Als iemand dat dan vervolgens gaat doorvertellen, dan snappen we maar al te goed dat dit hartstikke vervelend kan zijn.

Daarnaast is het ook betrouwbaar en daar bedoelen we dan mee dat je niet bang hoeft te zijn voor een catfish. Voor degenen die niet weten wat een catfish is: dit is iemand die zich op internet anders voordoet dan dat hij of zij in het echt is. Dit komt heel veel voor, maar zeker in het verleden. De reden hiervoor was dat de datingsites toen nog niet optimaal functioneerden en minder beveiligingscontroles konden uitvoeren.

Dankzij de hedendaagse technologie is dat goddank een stuk eenvoudiger geworden, waardoor controle van profielen zeer makkelijk gaat en lastig kan worden omzeild. Voor jou is dat voordelig, want dan weet je zeker dat je een echt iemand tegenover je hebt en bij gratis datingsites zijn er bijna geen controles, dus het voegt wel echt iets toe. Je kunt dan rusteloos daten zonder problemen op te lopen.

Snel zoeken

Natuurlijk leven we in een Westerse maatschappij die zich kenmerkt door haast en waarbij productiviteit voorop staat. Daarom snappen ze ook al te goed dat men op de datingsite snel en effectief wil zoeken. Men wil niet uren bezig zijn om de juiste match te vinden. Daarvoor heeft Relatieplan zeer handige filters in het leven geroepen, waardoor het aanzienlijk gemakkelijk wordt gemaakt om iemand te zoeken die bij je past en die voldoet aan je matchingprofiel. Wel zo handig, want je wil natuurlijk voorkomen dat je een lange periode met een persoon praat waar je uiteindelijk niets mee hebt. Dus dit matchingprofiel is zeer belangrijk om rekening mee te houden.

Daarnaast zijn er ook zeer veel actieve leden, wat ook weer de nodige frustraties voorkomt. Veel mensen laten namelijk vaak een slechte reactie op een datingsite achter, omdat ze betaald hebben, berichten versturen maar dan zelden een berichtje terugkrijgen. En dat is natuurlijk wel logisch, want als je ergens geld aan besteed verwacht je ook dat je er iets voor terugkrijgt. Relatieplanet is echter één van de bekendste datingsites die er is, en daarom is de kans groot dat er veel actieve leden zijn en zal je ook sneller bericht krijgen. Let wel: daarbij ligt er natuurlijk ook een beetje verantwoording bij jezelf, want als je een clichématig bericht stuurt, moet je niet raar opkijken als iemand niet reageert. Probeer zo origineel mogelijk te zijn, want daar maak je furore mee. Grijze muizen zijn er genoeg in onze samenleving en het streven moet niet zijn om daar bij te horen.

Relatieplanet App

Een ander voordeel van de site is de uitstekende klantenservice. Daarnaast hebben ze ook nog een App en daar kun je ook vragen over stellen bij de klantenservice. De App is echt gemaakt voor mensen die normaliter de telefoon gebruiken in plaats van de laptop om met mensen te chatten. Dit is aanzienlijk gemakkelijk en dan kun je bijvoorbeeld ook tijdens een college of iets dergelijks met een eventuele match appen. De app is gemakkelijk te downloaden en wordt om de zoveel tijd geüpdatet. De app is voorzien van vele gebruiksgemakken die ook gewoon op de normale site te vinden zijn. Met een abonnement kun je onbeperkt gebruikmaken van de diensten.

Voor en nadelen

Voordelen
+ Een belangrijk voordeel is de populariteit van de site. Laten we daar gewoon eerlijk over zijn: een datingsite valt of staat met de populariteit. De functies kunnen nog zo uitstekend zijn, maar als er bijna geen leden actief zijn is de kans vrij klein dat je daar je succes gaat vinden.
+ Veiligheid is een grote plus.
+ De lay-out is erg goed
+ Het is relatief goedkoop als je het vergelijkt met andere datingsites die zelfs minder populair zijn onder het publiek. We kunnen dus stellen dat er vrijwel enkel voordelen te ontwaren zijn en dat is een geweldig gegeven.

Nadelen
Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te noemen.

– Een belangrijk nadeel is dat men stelt dat er soms niet snel wordt gereageerd en dat vrouwen een voordeel hebben op mannen als het gaat om de reacties.
– Een ander nadeel is dat het vooral voor oudere mensen is en niet speciaal voor de meer jongere personen die op zoek zijn naar iets serieus.

Conclusie

Dan komen we natuurlijk aan tot de conclusie. In dit artikel zijn verschillende aspecten behandeld van de datingsite. Het feit dat er veel actieve leden zijn, de betrouwbaarheid ervan en de website bestaat natuurlijk al een lange periode. De combinatie van deze zaken maakt dit dan ook de beste datingsite volgens een prijs die regelmatig wordt uitgegeven aan dergelijke bedrijven. Dat is voor hen natuurlijk wel iets om trots op te zijn. Toch zit er nog een disclaimer aan online daten en dat is de veiligheid op de date zelf. Het is lastig om dat te waarborgen en ook op Relatieplanet zelf kunnen ze dit uiteraard moeilijk monitoren. Het is dus ook je eigen verantwoordelijkheid om een beetje veilig te daten.

Dit doe je bijvoorbeeld door niet gelijk bij iemand thuis af te spreken, maar op een meer publieke plaats. Dit maakt het een stuk veiliger want de kans is dan vrij klein of er iets gaat gebeuren. Als het uiteindelijk leuk wordt, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om uiteindelijk wel naar een bepaald persoon toe te gaan. Daarbij moet je ook gebruiken maken van je intuïtie. Voelt het een beetje veilig aan, of krijg je er juist een naar gevoel van. Allemaal zaken waar je op moet letten, maar daten is echt geweldig om te doen en ook online daten wordt steeds meer normaal in onze samenleving.

Bekijk de site hier.

BesteDatingVoor.nl
Logo