Datingsite voor Twintigers

Als je 20 bent heb je het hele leven voor je. Misschien heb je al wat ervaring met liefde, of misschien nog helemaal niet. Sommige zijn al toe om te gaan settelen, andere willen liever nog vrijgezel zijn en genieten van het ‘vrije’ leven. Vaak staan de opties nog open, lees daarom hier de beste datingsites voor twintigers.

Onderstaande sites zijn gekozen aan de hand van een aantal criteria, namelijk:

1. (Deels) Gratis te gebruiken. Dit is handig voor studenten.
2. Aanbod van de website. De meeste datingsites richten zich op een bepaalde markt, bijvoorbeeld hoger opgeleiden, of 50 plus. Het is goed om te weten waar je je voor aanmeldt.
3. Mobiele bruikbaarheid. Tot slot is het prettig om een site te hebben die ook bruikbaar is op je mobiel, gezien je vaak onderweg bent en even gaat kijken.

Met dat gezegd hebbende, komen we uit op de volgende top 3:

1. Lexa

lexa website

Lexa.nl is een moderne datingsite met de focus op het visuele (Tinder-achtig). Bij Lexa maak je een fotocollage aan die jou als persoon beschrijft. Bij andere datingsites moet je vaak een eindeloos profiel invullen, maar door het visuele van Lexa is dit juist erg populair onder de twintigers en dertigers. Lexa beschikt over een goede zoekfunctie waarop je kunt specificeren en doelgericht kunt zoeken. Een grote plus is dat je je bij Lexa gratis kunt inschrijven.

Bekijk hier de Lexa ervaringen.

2. Relatieplanet

Relatieplanet is een van de populairste datingsites van het moment. Dit komt door het gebruiksvriendelijke interface, het grote aantal leden en de uitgebreide zoekfunctie. Voor iedere etniciteit, geslacht en leeftijd is wel wat te vinden. De meeste leden zijn tussen de 25 en 65 jaar, wat het geschikt maakt voor twintigers. Inschrijven is ook bij Relatieplanet gratis en dus ideaal om eens uit te proberen.

Bekijk hier de Relatieplanet ervaringen.

3. Badoo

badoo website

Badoo is een gevestigde naam in de datingindustrie en vaak niet onbekend onder de twintigers. Het beschikt over miljoenen leden overal uit het land en je kunt uitgebreid zoeken naar de mensen dicht bij jou in de buurt. Het spel biedt een creatief kennismakingsspel, zodat je net als Tinder kunt swipen en een match kunt krijgen. Echter bij Badoo is het wat serieuzer dan Tinder en heb je meer kans dat het iets serieus wordt. Badoo staat in onze top 3, omdat deze ook gratis te gebruiken is en daarom perfect om uit te proberen.

Voor twintigers geldt dat je dingen moet uitproberen. Zo kun je kijken of het bij je past of niet en dit geldt ook voor de datingwereld.

Het prettige aan deze websites is dat je ze alle drie volledig gratis kunt uitproberen. Net zoals op ander vlakken waar twintigers graag experimenteren is het daten en het dateproces ook een groot experiment. Je moet in je twintigere jaren juist ontdekken en beleven, op alle vlakken. Dus maak je gratis profielen aan, leer nieuwe mensen kennen en geniet!

Waarom we juist deze websites uitlichten, naast dat ze gratis zijn, is de betrouwbaarheid en de grote ledenaantallen. Alle drie de websites hebben een zeer betrouwbare reputatie en beschikken over veel leden. Omdat je ook kunt selecteren op jouw persoonlijke voorkeuren is de kans groot dat je in gesprek komt met mensen die goed bij jou passen.

Waarom datingsite voor twintigers

Twintigers staan in de bloei van hun leven. Ze zijn op ontdekkingstocht naar hun ware ik. Er wordt op verschillende vlakken gekeken naar dat wat het beste bij ze past. Studies worden afgerond en ze beginnen aan hun eerste ‘grote mensen baan’.

Naast een leuke job, ga je als twintiger ook vaak op je zelf wonen en ontwikkel je je eigen persoonlijke stijl en smaak. Dit proces wordt ook wel adulting genoemd. Adulting is alles wat hoort bij het volwassen worden, alle nieuwe stappen die je in dit proces zet horen er bij. Hier hoort daten ook bij.

Je wilt ontdekken wat en wie bij je past, wat voor types aansluiten bij jouw toekomstbeeld en met wie jij een leuk leven kunt opbouwen. Maar, waar kan je leuk relatie materiaal tegenkomen? Met een drukke studie of een voltijd baan heb je geen zin om elke avond naar een club of bar te gaan. Laten we eerlijk zijn, dat is ook niet de meest relaxte manier om iemand echt goed te leren kennen. De luide muziek op de achtergrond is tof om op te dansen, maar niet om een goed gesprek met iemand te voeren.

Daarom grijpen veel twintigers vaak naar datingsites. Het past in hun lifestyle. Je kan er op een prettige en veilige manier mensen leren kennen. Je chat wat af, wisselt nummers uit en besluit of je elkaar wilt meeten. Online daten is helemaal van het nu. Wil je ook graag online daten, maar weet je niet zo goed welke website bij je past? We zetten de beste websites voor je op een rij.

En hoe zit het met Tinder?

Inmiddels weet iedereen wel dat Tinder bestaat en daarom denken we dat dit niet veel toegevoegde waarde heeft om in deze lijst te zetten. Er zijn natuurlijk genoeg verhalen waarin mensen elkaar gevonden hebben, maar er zijn minimaal zoveel slechte verhalen als positieve.

Dit komt door de wending die de app de laatste paar jaren heeft genomen. Tegenwoordig wordt Tinder steeds meer gebruikt voor sexdates of het boosten van je ego en is het dus minder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Tinder kan natuurlijk leuk zijn om mee te starten, maar weet wel dat het ook voor veel frustratie kan zorgen en dat je de tijd (stukken) beter kunt besteden als je echt serieus op zoek bent naar iemand. Bovenstaande sites kosten ook niks, dus

Mocht je meer willen weten over Tinder in 2020, kijk dan op onze review pagina.

BesteDatingVoor.nl
Logo